Odličan nastup naših posada na 28. AMTK Rally Velenje

Iza nas je još jedan rally ove sezone – 28. AMTK Rally Velenje. Pobjeda je drugu godinu zaredom pripala posadi A.Humar/F.Rus u Renault Clio R3, na drugom mjestu završila je posada Peljhan/Lazar u, dok je treće mjesto pripalo posadi Gassner / Thannhauser, oba u Mitsubishi Lancer EVO X. Izvrsne rezultate ostvarili su i naši vozači: Viliam Prodan i Zdravko Draženović u Citroenu C2R2 Max završili su na 13. mjestu, dok su Tomas Hrvatin i Damir Kuzmić u Renault Clio zauzeli 20. mjesto generalke. Iako je ovaj rally sa tek sedam brzinskih ispita ukupne duljine od 74 km bio relativno kratak u odnosu na dosadašnje, ponudio je puno borbe kako u generalki tako i u divizijama. Od 74 posade, koliko ih je bilo na startu, utrku je završilo njih 59.
Tomas Hrvatin i njegov suvozač Damir Kuzmić su još jednom odvozili odličan rally bez većih grešaka, unatoč tome što su na prva dva-tri brzinca malo «zaspali». – U 2. krug smo krenuli sa drugim odabirom guma i oba brzinca odvozili brže nego u prvom krugu, ali dolaskom u servis uslijedio je pravi šok, bili smo 27. ukupno i tek 5. klasi 8!! Bilo je jasno da nešto ne štima, da je problem u nama, da smo očito zaspali i da se pod hitno moramo probuditi. Na zadnja tri brzinca krenuli smo odlično, agresivno i do krajnjih granica, što je rezultiralo penjanjem u poretku. Iako je brzinac bio sličniji brdskoj stazi, a Tomasu takvi nisu posebno dragi, pokazao je da je najjači kad je najpotrebnije, jer smo unatoč poteškoćama na Cliu i kiši na zadnjih par kilometara brzinca ostvarili odličan rezultat. Jan Medved je ipak bio prebrz ovaj put i ovim putem mu čestitamo. Bio je ovo jedan od najljepših rallya koje smo vozili i sigurno se vraćamo sljedeće godine. – Kazali su nam nakon utrke vidno zadovoljni Hrvatin i Kuzmić. Kako i ne bi bili zadovoljni kad su ostvarili najbolji rezultat dosad: 20. mjesto ukupnog poretka, 11. među vozilima na dva pogona. U Mitropa rally cup-u završili su 13. ukupno, 5. među 2WD pogonom.
Nakon što je na Saturnusu izostao, Zdravko Draženović je u Velenju ponovno sjeo na mjesto suvozača Viliamu Prodanu i već po navici odvozili su utrku kao pravi profesionalci, iznimno zadovoljni postignutim rezultatom: 13. mjesto ukupnog poretka, 4. među vozilima na dva pogona, u Mitropa rally cup-u osvojili su 8. mjesto, tj. 2. među 2WD pogonom. Evo što su nam izjavili nakon cilja:- Bio je ovo jedan od najljepših rally-a, odlična organizacija, napokon su nam se sve kockice posložile, auto je radio bez greške i mi smo odlično funkcionirali, a to se vidi po rezultatu. Posebno smo zadovoljni što smo time još više učvrstili vodstvo u Mitropa cup-u, u konkurenciji 2WD. Ono što daje posebnu draž ovakvom rally-u je – publika! Podrška članova AK Opatija motorsporta nikad ne izostane, kao ni ona iz AKK Sveta Nedjelja, a srce je još veće kad vidimo kako i prijatelji iz Slovenije navijaju za nas sa jednakim žarom kao i za svoje vozače. Posebna su priča ekipa iz Oktan Sporta, koji nekako greškom uvijek ostanu u sjeni, ali svi znamo da bez njih ne bi bilo ovakvih rezultata.
Stoga s nestrpljenjem čekamo sljedeću utrku Rally Casentino, zakazanu za 05. i 06.srpnja u Talijanskoj Toscani.
Rezultate možete pogledati ovdje.

Tekst i foto: M.P.