O nama

Automobilistički klub Opatija motorsport osnovan je početkom 2009. godine kao športska neprofitna udruga, a s ciljem promicanja autosporta i organizacije natjecanja. Osnovan je od strane nekolicine vozača i zaljubljenika u autosport, a neki od njih mogu se pohvaliti “stažom” od gotovo dva desetljeća. Također nastoji pomoći mladim vozačima u pripremama za natjecanja prvenstveno financijski, ali i edukacijom.

Tijekom sezone 2013. vozači su ostvarili odlične rezultate, što potvrđuje osvajanje Mitropa Rally Chalange cupa te Prvenstva Hrvatske u klasi 3 u rallyju, što je dovelo i sam Klub do prvog mjesta u poretku klubova.
Klub sudjeluje i u organizaciji različitih manifestacija pa je tako 2013. godine bio suorganizator 40. Croatia rallyja, koji se održavao na području Istre i Kvarnera u sklopu kojeg je organizirao brzinske ispite na Učki i Opatija auto moto show. Dvije godine za redom klub je bio suorganizator Međunarodne brdske auto utrke „Učka“, a čast nam je da je navedena utrka 2012. godine od strane Hrvatskog auto i karting saveza proglašena najbolje organiziranom brdskom auto utrkom za Prvenstvo Hrvatske. Od 2013. godine organizira utrku “Inter Cars Učka” koja se boduje za HAKS kup u Formula driver vožnjama. 

Klub broji tridesetak članova od čega 23 aktivna vozača i suvozača koji sudjeluju u prvenstvu Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše  te postižu zapažene rezultate.
Povjerenje koje smo primili od naših vozača obvezuje nas i potiče da nastavimo s uspješnim djelovanjem te da im pružimo što bolju potporu u natjecanjima.