Pred nama je vikend rezerviran za adrenalin

Pred nama je još jedan vikend rezerviran za brzinu i adrenalin. Naši vozači nastupaju na čak tri natjecanja: 28. Rally Velenje, brdska utrka 16. Nagrada Malačke te karting utrka 10. Nagrada Virovitice. Pa krenimo redom. 28. Rally Velenje je četvrta utrka ove sezone koja se boduje za Mitropa rally cup, a u odnosu na dosadašnje utrke daleko je kraća. Utrka se vozi kompletna na asfaltu, duga je nešto više od 172 km, a od toga na 7 brzinskih ispita otpada 74,1 km, što znači da će razlike između vozača biti manje, tempo žešći, a mogućnosti za nadomještanje izgubljenog vremena skoro da neće ni biti. Ceremonijalni start rally-a biti će u petak, 07.06. u 19 sati, kada će posade proći kroz startnu rampu na Titovom trgu u centru Velenja. Start prvog brzinskog ispita je subotu u 8 sati. Rally se sastoji od četiri različita brzinca, pa će se po dvaput voziti BI Laze-Šentilj, BI Prelska-Vinska Gora i BI Ravne pri Šoštanju-Zavodnje, te na kraju slijedi Super special BI Jezero. Time će se završiti natjecanje, nešto iza18.30, kada se očekuje prolazak prvog natjecateljskog vozila kroz ciljnu rampu. Na natjecanje je prijavljeno 78 posada iz 7 zemalja, među kojima su naše posade: Tomas Hrvatin / Damir Kuzmić u Renault Clio i Viliam Prodan / Zdravko Draženović u Citroen C2R2 Max. Listu prijava možete pogledati na službenim stranicama rally-a.
Subotu i nedjelju nedaleko Trogira održat će se brdska utrka 16. Nagrada Malačke. Subota je rezervirana za tehnički prijam, verifikaciju i dva treninga, dok će se u nedjelju na stazi dugoj 4100 metara voziti dvije utrke. Dosad je prijavljeno čak 107 vozača, među kojima je i Edi Kuharić iz AK Opatija motorsporta u svom Zastava Yugo.
I na kraju, ali ništa manje bitno najavit ćemo i karting natjecanje za Nacionalno otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske u karting športu i Kup HAKS-a, koje će se voziti u nedjelju 09.06.2013. godine u Virovitici, pod nazivom «10.Nagrada Virovitice 2013.». Službeni treninzi počinju od 9:30 sati, a utrke od 13:30 sati. Među četrdesetak vozača, tj. osam u klasi KF3 natjecat će se i naš najmlađi vozač Leo Mladenić. Listu prijava možete pogledati na sljedećem linku: http://www.haks.hr/pravilnici/natjecanja/13n-kart_noph2_prijave.pdf
Tekst: M.P.