Na Slatini auto-moto show, na Učki brzinski ispiti

Iako je vrijeme godišnjih odmora i u tijeku je ljetna pauza što se tiče utrka, u našem klubu se ne miruje. Nakon što smo se prošle godine okušali u organizaciji brdske auto utrke “Učka 2012”, koja je proglašena najbolje organiziranom brdskom auto utrkom za PH u 2012. godini, ove smo godine napravili organizacijski iskorak. Naime, od 26. do 28. rujna 2013. održat će se 40. izdanje rally-a, pod nazivom “CROATIA RALLY 2013”, koji će se u organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza voziti u Istri, sa startom i ciljem u Poreču, dok će se dva brzinska ispita voziti i na legendarnoj stazi preko Učke. U cijeli projekt je uključen i novi promotor europskog prvenstava – Eurosport. Garantira se dolazak velikog broja posada, ne samo vozača koji se boduju za Prvenstvo Europe, nego i iz nama susjednih zemalja. Natjecanje se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr. Josipovića te uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, te Ministarstva turizma Republike Hrvatske.
Iznimna nam je čast što je organizator utrke, Hrvatski auto i karting savez, u nama prepoznao svoje suradnike te nam time pružili mogućnost biti dio jedne od najvećih sportskih manifestacija u Hrvatskoj. Dio rally-a za koji će se pobrinuti naš klub odnosi se na organizaciju dva brzinska ispita koji će se 27.09.2013. voziti na području Učke, te ugošćavanje vozača, suvozača i gledatelja u samom centru Opatije. U sklopu toga u centru Opatije, na Slatini održati će se cjelodnevno događanje, koje je pripremljeno za sudionike natjecanja, ali i svu zainteresiranu javnost .

Na plaži Slatina biti će osiguran natkriveni prostor, koji će služiti za ugošćavanje vozača, novinara i gostiju, a posebnu pozornost posvetili smo pripremi “Opatija auto moto show”, na kojem će renomirane auto kuće i osiguravajuća društva sa šireg riječkog područja promovirati najnovije automobile, proizvode i svoje usluge, a sve navedeno bit će začinjeno s cjelodnevnim programom koji uključuje DJ-a, hostese i razne promocije. Obzirom na značaj ove manifestacije, cijelo događanje na Slatini biti će namijenjeno promociji destinacije, njezinog sadržaja, ljepota i turističkog značaja, a obzirom na veliki interes auto kuća (RB Auto – Renault, ARK Mihelić – Citroen, Afro Hyundai, Suzuki – AC Integra, Tecno auto,…). Također, uz promociju same automobilističke industrije i popratnih djelatnosti, želja nam je promovirati opatijske gospodarstvenike od kojih su već pojedini subjekti pronašli svoj interes. Ovaj projekt koji uključuje zahtjevnu
organizaciju, ali i ogroman sportsko turistički potencijal, samo je korak ka povratku europskih manifestacija u Opatiju, koja je oduvijek slovila za perjanicu automobilizma.

Martina P.