Hrvatini ponovo na postolju!

Iza nas je Lavanttal rally, druga stanica Mitropa rally kupa, gdje su nastupali vozači AK Opatija motorsporta . U svom Renault Cliu, Tomas Hrvatin i njegova supruga, a od ove sezone i suvozačica, Petra Perčić-Hrvatin u jakoj konkurenciji još su jednom dokazali svoje sposobnosti i plasirali se na 19. mjesto ukupnog poretka te 3. mjesto klase RC4
Ovog vikenda u okolici grada Wolsberg, u austrijskoj Koruškoj, održao se Lavanttal rally, drugo natjecanje za Mitropa rally kup, a ujedno i austrijsko i slovensko prvenstvo. Na startu se pojavilo čak 107 posada iz desetak zemalja. Posade su tijekom dva dana odmjeravale snagu na 12 brzinskih ispita ukupne dužine 176 kilometara, a uz stazu ih je po procjenama organizatora bodrilo čak 50.000 navijača. Glavni favorit i aktualni državni prvak Raimund Baumschlager , izgubio je sve šanse za pobjedu već na drugom brzincu gdje zbog izlijetanja gubi više od 9 minuta. Vodstvo preuzima Hermann Neubauer u Ford Fiesti S2000 i uvjerljivo vodi sve do posljednjeg brzinca, kada zbog tehničkih problema gubi prednost i pada na četvrto mjesto. Tako je na koncu prvo mjesto pripalo posadi Grossing/Schwarz (Ford Fiesta R5), drugo mjesto je osvojila posada Saibel/Mayrhofer (Škoda Fabia S2000) i treće mjesto Kossler / Hofmann (Subaru Impreza R4).
Jedini hrvatski predstavnici, vozači AK Opatija motorsporta, Tomas i Petra Hrvatin sa svojim Renault Cliom osvojili su 19. mjesto generalnog poretka i 3. mjesto u klasi RC4, što je zaista impresivan rezultat obzirom na veoma jaku konkurenciju. – Nakon rallyja Rebenland letvica je bila podignuta jako visoko. 10. mjesto „generalke“ teško bi bilo očekivati na rallyju gdje se na startu pojavilo 107 posada. Nadali smo se borbi između tridesetog i četrdesetog mjesta. Međutim, apetiti su porasli već nakon četiri brzinska ispita kada smo se našli na 24. mjestu i drugi u klasi. Subotnje prijepodne vozili smo brzincima koji mi baš ne odgovaraju i malo zaostajemo, ali popodnevni brzinci bili su „ono“ što obožavam – puno nizbrdica, šodera na cesti i ipak se uspijevamo popeti do 19. mjesta. Iza nas je zaista fantastičan vikend – izjavio je Tomas Hrvatin.