Katić i Rubinić izvrsno startali u novu sezonu

Prošlog vikenda održan je 40. INA Delta rally, na kojem su Marsel Katić i Denis Rubinić u VW Polu osvojili izvrsno 11. mjesto ukupnog poretka i prvo mjesto u klasi 4 te time krenuli u obranu naslova
Prošlog petka i subotu održan je 40. INA Delta rally, prvo natjecanje za Prvenstvo Hrvatske u rallyju ove sezone. Na natjecanju je nastupilo 36 posada, a po prvi put u bojama AK Opatija motorsporta vozio je Marsel Katić dok mu je bilješke na suvozačevom mjestu čitao Denis Rubinić. Nakon sedam brzinskih ispita ukupne dužine 121 km, što su se vozili na obroncima Sljemena,
u svom VW Polu ponovno su se popeli na najviše postolje osvojivši prvo mjesto u klasi 4 te time najavili borbu za obranu naslova.
– Brzinci su bili veoma zahtjevni, ali osim manjih problema sa gumom nismo imali nikakvih poteškoća. Auto je preko zime nanovo složen i radi odlično. Još imamo nekih sitnica koje trebamo urediti i za nešto manje od mjesec dana čeka nas novi rally u Velenju, gdje očekujemo i puno jaču konkurenciju – rekao je Katić.
Pobjeda u “generalki” pripala je Juraju Šebalju i Toniju Klincu u Mitsubishi Lancer EVO IX, ispred Nikole Dobrile i Zorana Raštegorca u Renault Cliu dok se na treće mjesto plasirala posada Nenad Lončarić i Tomislav Pazman u Subaru Imprezi.
Konačne rezultate možete pogledati OVDJE.