Rekordan broj prijava za ovogodišnju utrku – 132 natjecatelja na startu 4. Inter Cars Učka

Izniman interes za utrku i ove godine potvrdio je očekivanja organizatora iz Auto kluba Opatija motorsport, a prema njihovim riječima sve je spremno za realizaciju jedne od najvećih opatijskih sportskih manifestacija koje će se održati u svom, sad već tradicionalnom, ljetnom izdanju. Cjelokupni program počinje u subotu, 22. srpnja od 16 do 19 sati kada je zakazan tehnički prijem u samom centru, dok u nedjelju 23. srpnja u 8:30 sati starta trening, a potom i tri bodovne vožnje.

– Za 4. izdanje utrke Inter cars Učka 2017., imamo rekordni broj prijava, ukupno 132 natjecatelja, od čega u HAKS kupu 74 vozača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije. Ovogodišnje izdanje utrke pratit će još kvalitetniji medijski iskorak, obzirom da je prošlogodišnja suradnja s Kreator TV-om podignuta na jednu višu razinu, tako da će slika s Veprinca i ove godine otići uživo diljem Lijepe Naše. U suradnji s tvrtkom 3T cable pripremili smo i poseban live stream putem youtube kanala. Također, ove godine u čast tragično preminulog prijatelja kluba, Filipa Speveca, dodjeljivat će se posebni trofej za najbrže vrijeme postignuto na natjecanju, napomenuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Podsjetimo, Formula driver je kombinacija brdske utrke i autoslaloma te je pogodna za vozače svih profila – slalomaše, brdaše ili relijaše, jer će svi oni imati podjednake mogućnosti u ostvarenju najboljeg rezultata. Ujedno je to i izvrsna prilika za nove vozače da se okušaju u autosportu. Vozači će djelomično biti usporeni s osam šikana, koliko ih je predviđeno duž staze, dok će zavoji biti čisti.

– Izražavam veliko zadovoljstvo što ćemo ponovo imati priliku gledati ovu utrku na Učki. Ova manifestacija iz godine u godinu raste što pokazuje broj prijavljenih natjecatelja, ali i konstanto unaprjeđivanje manifestacije u promotivnom smislu. Uz televizijski prijenos, ove godine članovi AK Opatija motorsport osigurali su i live stream putem interneta što će dodatno doprinijeti popularizaciji manifestacije, ali i promociji našeg grada, kazao je Fernando Kirigin predsjednik Sportskog saveza grada Opatije, uz napomenu da će Sportski savez i dalje čvrsto stajati uz AK Opatija motorsport kao i prethodnih godina.

– Za društvo i gospodarstvo ovog kraja iznimno je važno da se ovakve manifestacije događaju u što većem broju i obujmu. Sportska manifestacija poput ove upravo je ono što predstavlja ključ budućnosti za razvoj našeg grada. Kvalitetne manifestacije su razlog dolaska gostiju, a ujedno i podižu kvalitetu života građana našeg kraja, istaknuo je Robert Kurelić predsjednik opatijskog Gradskog vijeća, koji je iskoristio priliku i pohvalio organizatore iz AK Opatija motorsport te najavio nastavak podrške ovoj manifestaciji.

Ispred glavnog sponzora, tvrtke Inter cars medijima se obratio Raul Bratović, koji je istaknuo zadovoljstvo i ponos što su glavni sponzori od samog početka.

– Sretni smo što se tradicija nastavlja već četvrtu godinu zaredom i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Koristim priliku da pozovem publiku da nam se u nedjelju pridruži na Učki, dodao je Bratović.

– Ovo je jedna lijepa manifestacija, zanimljiva i za vozače i za publiku. Pozivam posjetitelje da na Facebook stranici tvrtke Inter cars sudjeluju u nagradnoj igri koju smo pripremili, jer će sretni dobitnik koji odgovori na jedno lagano pitanje osvojiti besplatnu vožnju s nekim od rally vozača, dodao je Mateo Butorac, vozač AK Opatija motorsport.

– Veliki medijski interes, ali i sami značaj ove manifestacije prepoznali su brojni sponzori i pokrovitelji utrke, a mi od srca zahvaljujemo tvrtki Inter cars, Gradu Opatiji, Thalassotherapii Opatija, tvrtki Rona trade d.o.o., Emil Frey Auto centru, Turističkoj zajednici grada Opatije, Automehanici Butorac, Experience shopu, IP studiu, Automatic servisu, Puž autu, EM Soft sistemima, Sekundar uslugama, zaštitarskoj kući Klemm, tvrtki 3t Cable te medijskim pokroviteljima Kreator TV-u, Novom listu, portalu PodUckun.net i Pomorskom radiju Bakar istaknuo je Igor Puž.

Ulaz na manifestaciju je slobodan, a promet od Veprinca do Poklona u nedjelju, 23.7.2017. godine se zatvara od 8,00 do 19,00 sati, dok je obilazni pravac preko tunela Učke. Također, svi polasci na linijama 34, 35 i 35A prometovat će skraćeno do Tumpića (raskrižje za Ičiće).