Vozači AK Opatija motorsporta ponovno oduševili @ 37. Rally Saturnus

Sa subotnjim brzinskim ispitima Janče, Metnaj i Višnja gora završen je 37. Rally Saturnus, druga utrka za Državno prvenstvo Slovenije, koja se ujedno bodovala za Mitropa rally cup i CEZ rally prvenstvo, a iz AK Opatija motorsporta nastupile su već stalne posade Prodan / Draženović i Hrvatin / Perčić-Hrvatin te okončali rally na izvrsnom 10. odnosno 14. mjestu ukupnog poretka.
Rally Saturnus startao je u petak, u popodnevnim satima superspecialom u okolici sportskog centra Stožice, u centru Ljubljane, gdje je ujedno bio smješten servis za 70 posada koliko ih je sudjelovalo na rallyju. Bio je to tek
uvod u subotnje jurnjave ljubljanskim brdima i dolinama, kada se vozilo sljedećih deset brzinskih ispita na tri različite lokacije: Janče, Metenaj i Višnja gora. 147 kilometara brzinaca u najkraćem vremenu odvozio je Hermann Gassner mlađi u Mitshubishi Lanceru EVO X. Za AK Opatija motorsport nastupali su Viliam Prodan i Zdravko Draženović u Renault Clio R3 te Tomas Hrvatin i Petra Perčić-Hrvatin, također u Renault Cliu, a ujedno su bili i jedini hrvatski predstavnici na utrci. – Saturnus je iza nas, slovenski praznik automobilizma koji je puno više od same jurnjave ljubljanskim cestama. Nakon više od 6 mjeseci loše sreće koja nas je pratila, uspjeli smo i mi ugledati ciljnu rampu i to na 10. mjestu ukupnog poretka natjecanja i na 3. mjestu u ukupnom poretku Mitropa rally cupa. Vrlo smo zadovoljni svojim nastupom te se nadamo da ovdje ponovno započinje serija dobrih rezultata kojima se zaista nadamo ove sezone. Veliko hvala svima koji su bili uz nas, dragim slovenskim kolegama s kojima je uvijek zadovoljstvo nastupati i natjecati se, slovenskoj publici, legendarnim narančastima iz Sv. Nedelje, organizatorima te Oktan sportu na izvrsno obavljenom poslu i pripremi samog auta, izjavio je Viliam Prodan.
A naši Tomas i Petra Hrvatin već su nas pomalo razmazili svojom vožnjom i izvanrednim rezultatima koji niti na Saturnusu nisu izostali. – Nakon dobro odvoženog prologa u petak navečer, u prva dva subotnja brzinca ušao sam nekoncentrirano i nedovoljno tečno što se onda vidjelo i na postignutim vremenima. Tek na Višnjoj gori uspjeli smo rezultate vratiti na razinu onih koje smo postigli u dosadašnjem djelu sezone. 14. mjesto “generalke” i 4. mjesto klase RC4 za nas je odličan rezultat. Veseli nas povratak naših kolega Prodana i Draženovića, ali i brojnih navijača koji su nas bodrili uz stazu. Nadamo se da će ih u Velenju biti još više obzirom da se boduje i za Prvenstvo Hrvatske pa očekujemo i više hrvatskih posada, rezimirao je Tomas Hrvatin.
Slijedi pauza od dvadesetak dana, točnije do 15.lipnja kada je na rasporedu rally Velenje, gdje će nam se pridružiti i veći dio hrvatskih vozača obzirom da se rally boduje i za prvenstvo Hrvatske. Konačne rezultate možete pogledati OVDJE.
Tekst/foto: Martina P.