U Crnoj Gori treća utrka brdskog prvenstva

Međunarodna brdska auto utrka Kotor – Trojica 2018. održana je 26. i 27. svibnja, u organizaciji kotorskog Auto moto kluba Blažo Smiljanić. Utrka koja ima tradiciju dugu sedam desetljeća bodovala se za prvenstvo Centralno europske zone, Hrvatske i Crne Gore, a vozila se na stazi dugoj 4.350 metara.

Laszlo Szasz (AK Dubrovnik racing, F3000 Reynard Zytec) najbrže je odvozio stazu sa ukupnim vremenom 4:21,18. Drugoplasirani i najbrži u kategoriji I bio je Domagoj Pereković (AKK Zanatlija, Mitsubishi LancerEvo IX) dok je na treće mjesto stao Damir Nakić (AK INA Delta, Radical SR3 RS).

U kategoriji I drugo mjesto je pripalo Tomislavu Muhviću (AKK Petar Klepac, Mitshubishi Lancer EVO IX), a do trećeg mjesta u Renault Cliu dojurio je Bojan Juranić (AK Opatija motorsport) čime je ostvario i pobjedu u klasi 16 (E1/2000).

Nakon tri dosad održane utrke za Prvenstvo Hrvatske stanje na vrhu ljestvice je potpuno neizvjesno, a sve karte su na polovici sezone još uvijek otvorene. Čak tri vozača sa jednakim brojem bodova su u vrhu poretka – po 16 imaju Juranić, Muhvić i Nišević. Slijedi Jurišić sa 4 boda zaostatka te Dimitrijević i Pereković – oba sa po 10 bodova.

Sezona se nastavlja 9. i 10.6. u zaleđu Kaštela, na stazi “Malačka”, u organizaciji Splitskog autokluba.