Prodan pobjedom ušao u drugi dio sezone @ 51. Rally del Friuli Alpi Orientali 2015

Maleni gradić Cividale del Friuli, nedaleko Udina, prošlog je vikenda bio domaćin 51. Rallyja del Friuli Alpi Orientali. Vozači su odmjerili svoje snage na nešto više od 150 km, raspoređenih na 11 brzinskih ispita, a pobjeda je pripala posadi P. Andreucci / A. Andreussi (Peugeot 208 R5) ispred drugoplasiranih A. Perico / M. Turati (Peugeot 208 R5) dok su na trećem mjestu završili G. Basso / L. Granai u Ford Fiesti R5. AK Opatija motorsport predstavljali su Viliam Prodan i Zdravko Draženović koji su se kući vratili sa jednim od najvećih rezultata u svojoj karijeri. Jedanaesto mjesto u ukupnom poretku natjecanja, peto mjestu ukupno u Mitropa rally kupu i pobjeda u kategoriji R2 automobila u talijanskom nacionalnom prvenstvu
kratak je rezime onoga što su proteklog vikenda ostvarili. Vrlo dobru formu potvrdili su i na ovom zahtjevnom i teškom natjecanju koje se uz Mitropa kup bodovao i za talijansko prvenstvo te su u borbi do posljednjeg metra natjecanja odnijeli pobjedu u klasi R2, klasi koja je u Italiji, prijestolnici relija u svijetu, jedna od najpriznatijih jer se upravo u konkurenciji R2 automobila vode neizvjesne borbe do zadnjeg metra, većinom mladih, nadolazećih posada koje imaju potporu nacionalnog saveza i tvorničkih timova.
Prodan je uz pobjedu u R2 automobilima zauzeo i peto mjesto u ukupnom poretku Mitropa kupa te tako i dalje konkurira za prve tri pozicije u ukupnom poretku na kraju sezone jer se sada nalazi na drugom mjestu u ukupnom poretku.

– Težak rally je iza nas, no znali smo o kakvom se natjecanju radi te smo se tako i pripremili, vrlo dobro testirali te pogodili set-up koji se pokazao idealnim za „Alpi“ te konstantnim vožnjama „na nož“ parirali jakim Talijanima. Na kraju uzeli smo tu pobjedu koju ni u snu nismo očekivali, jer pobijediti Talijane u njihovom dvorištu, na utrci njihovog nacionalnog prvenstva je zaista veliki podvig za nas. Moramo naglasiti da smo uz vrlo dobru partiju tijekom cijelog relija, na četvrtom brzincu imali sitnu grešku te bušili gumu 5 kilometara prije cilja. Ta nas je greška „koštala“ minutu vremena gubitka, no drugog dana smo uspjeli to nadoknaditi te uzeti toliko željenu pobjedu kod zapadnih nam susjeda. Uz pobjedu u R2, zauzeli smo i peto mjesto u ukupnom poretku Mitropa kupa (više od toga nije išlo s obzirom da su ispred nas bila plasirana dva R4 automobila, oba s njemačkim posadama, Mađari u Fabiji S2000 te Slovenac Humar u jačem R3T automobilu) što nas i dalje drži na drugoj poziciji u ukupnom poretku prvenstva nakon 6 odvoženih natjecanja, kazao nam je Prodan.
Rezultate sa rallyja možete pogledati OVDJE.
Do sljedećeg nastupa u Bassanu na još jednoj talijanskoj postaji Mitropa kupa, sportski pozdrav!