Posade AK Opatija motorsport upisale drugi izvrstan nastup na Mitropa Rally Cup

12.-13.04. u Austrijskom gradu Wolfsberg održao se Lavanttal Rallye, drugo natjecanje Mitropa Rally Cupa i Prvenstva Austrije, na kojem su nastupile i dvije naše posade. Viliam Prodan i Zdravko Draženović (Citroen C2R2 Max) su u ukupnom poretku osvojili 26. mjesto, 3. mjestu u klasi 6 i 3. mjesto među vozilima s pogonom na dva kotača Prvenstva Slovenije. Tomas Hrvatin i Damir Kuzmić (Renault Cliu RS) osvojili su 30. mjesto ukupnog poretka, 8. mjesto u poretku za Mitropa Rally Cup i 1. mjesto u klasi 8. Na rally su krenuli već u srijedu, slijedilo je popisivanje više od 170 km brzinaca, što je trajalo gotovo 10 sati, uz dva prolaska. U petak su se vozila 4 brzinca, kiša je neumorno padala, a cesta je bila prekrivena blatom, pijeskom, dok je na nekim dijelovima još bilo leda i snijega. Subota je ipak svanula bez kiše, ali oblačna, ceste su i dalje bile pune vode i blata.

Izuzetno težak rally, uvjeti na cesti su bili jako loši. Možemo reći da je to bila borba za preživljavanje. Vozili smo oprezno, ne riskirajući osnovni cilj, a to je završavanje rallya. Zbog velikoga broja odustajanja, lagano smo se penjali u poretku. Na posljednjem brzincu smo se već opustili, čekajući prolazak kroz cilj, kada smo nakon jednog skoka proklizili i sletjeli sa staze. Na sreću, nismo pali preko ceste i uspjeli smo krenuti dalje, ali tu problemima nije bio kraj. Clio više nije radio kako treba, trokirao je i jedva smo se vukli uzbrdo. Uspjeli smo proći kroz cilj izgubivši preko minute. Ipak, nismo previše pali u poretku, «skliznuli» smo na 30. mjesto, ali pobjeda u klasi nije bila upitna. Ono što nas je posebno impresioniralo na Lavanttalu bila je publika, te ovim putem želimo zahvaliti svim našim vjernim navijačima koji su nas bodrili uz stazu – izjavili su nam Hrvatin i Kuzmić.
Prodan i Draženović i ovaj put su imali raznih problema. Već na trećem brzincu su se izvrtili, izgubili tridesetak sekundi, na četvrtom su probušili gumu što ih je «koštalo» dodatnih minutu, pa onda u subotu kvar na anlaseru. Unatoč tome uspjeli su ostvariti izvrstan rezultat.
Vrlo smo zadovoljni svojim nastupom iz razloga što se nikada do sada nismo susretali s ovakvim uvjetima, ali smo pametnim tempom završili 3. u svojoj klasi, 3. u poretku automobila na prednji pogon u Slovenskom prvenstvu (rally se bodovao za Slovensko prvenstvo, a ove sezone nastupaju u istom, op.a.), te što je najvažnije 2. u poretku Mitropa rally cup-a u poretku automobila s prednjim pogonom. Time smo preuzeli vodstvo u Europskom Mitropa Rally kupu što nas jako veseli i motivira za daljnje nastupe. Ovim putem zahvalili bi se svojoj ekipi “Oktan Šport” koja je savršeno odradila svoj dio posla, vjernim Hrvatskim navijačima koji su nas bodrili na brzincima te dragim prijateljima Slovencima koji navijaju za nas baš kao i za svoje posade – izjavio je Prodan.
Kompletne rezultate možete pogledati na sljedećem linku: https://results.omikronplus.si/live/lavanttal2013/live.html

Tekst: M.Puž