Porečkim rallyjem zaključena je još jedna uspješna sezona

Dva prva mjesta u klasama, prvo mjesto klupskog poretka, treće mjesto generalke, obranjeni naslovi prvaka iz prethodne godine i jedan povjesni rezultat – po prvi puta jedna hrvatska posada osvojila je prvo mjesto u generalnom poretku za prvenstvo Slovenije! Sve su to rezultati ostvareni na 15. Porečkom rallyju.

Jubilarnim, 15. Porečkim rallyjem zaključena je ovogodišnja rally sezona, koja se sastojala od sedam natjecanja za Prvenstvo Hrvatske. 47 posada startalo je u petak sa porečke rive na prva tri brzinska ispita koji su poslužili kao zagrijavanje za sljedećih osam tijekom subote.
Unatoč tome što je vikend uglavnom prošao bez najavljivane kiše, ceste poreštine bile su skliske i prljave, a staze veoma zahtjevne. Nakon ukupno 90 kilometara brzinaca, pobjedu je po šesti put odnijela posada J.Šebalj / T.Klinc u Mitsubishi Lanceru EVO IX, dok su naši V.Prodan i Z.Draženović u Peugeotu 208 R2, nakon tijesne borbe sve do zadnjih metara, osvojili prvo mjesto za Prvenstvo Slovenije te treće mjesto “generalke”.
Nakon odustajanja na opatijskom rallyju prije samo petnaest dana, M. Katić i D.Rubinić, ovog su puta imali više sreće. U VW Polu osvojili su prvo mjesto klase 4 za prvenstvo Hrvatske te time obranili prošlogodišnju titulu prvaka Hrvatske. – Iza nas je peti nastup na porečkom rallyju, a zbog veoma skliske i prljave ceste, bio je ovo ujedno i najteži do sad. Prezadovoljni smo rezultatom, a posebna zahvala pritom pripada našem klupskom kolegi, Paulu Petretiću, koji nam je ustupio svoj auto, obzirom da naš nismo stigli pripremiti nakon razbijanja na opatijskom rallyju prije dva tjedna – rekli su Katić i Rubinić, a “Zlatna kaciga” koja je time pripala Rubiniću, posebna je nagrada za sve rezultate tijekom posljednje tri godine.

Ovdje možete pogledati rezultate sa 15. Porečkog rallyja.

Hrvatinima drugo mjesto Mitropa Rally Challenge Cupa

Jubilarni 50. Mitropa rally cup, ove se godine sastojao od osam natjecanja u Austriji, Sloveniji, Italiji i Njemačkoj, a jedini hrvatski predstavnici bile su naše dvije posade: Tomas Hrvatin / Petra Perčić Hrvatin te Viliam Prodan / Zdravko Draženović. Takva natjecanja su ono čemu teže svi vozači – veliki broj posada, oštra konkurencija, borbe za svaku sekundu do zadnjih kilometara rallyja. Naporna sezona je iza njih, a rezultat ni ove godine nije izostao – Hrvatini su u Renault Cliu RS briljirali tijekom cijele sezone te zasluženo osvojili drugo mjesto Mitropa Rally Chalange Cupa i šesto mjesto ukupnog poretka, dok su Prodan i Draženović zauzeli sedmo mjesto u 2WD. Slijedi još samo proglašenje koje će se idućeg vikenda održati u dvorcu La Rosina, u talijanskom gradiću Bassano del Grappa, a nakon toga konačno ćemo naći vremena za detaljniji osvrt na cijelu sezonu…

Tekst/foto: Martina Puž