Pehovi obilježili Lavanttal rally

Kao što i sam naslov kaže, tako je i bilo – od starta rallyja do samoga cilja. Krenulo se u četvrtak s popisivanjem i provjerom 6 različitih brzinskih ispita. Obzirom na prave proljetne uvjete, dvadesetak stupnjeva u zraku, ugodan austrijski zrak i relativno čiste staze, sve je slutilo na jedan težak, ali atraktivan i lijep rally, posebice stoga što smo dosad već navikli na prljave austrijske ceste. Na startu se našlo 68 posada koje su u dva dana natjecanja imale pred sobom 176 km, raspoređenih na 12 brzinaca. U petak su na rasporedu bila četiri brzinska ispita i u subotu još osam, a svi osim jednoga imaju barem dijelom makadamsku podlogu što u prijevodu znači da je bilo sve samo ne jednostavno.
Jedini predstavnici “Opatija motorsporta” bili su Viliam Prodan i Zdravko Draženović u Peugeotu 208. – Krenuli smo vrlo ambiciozno, u potpunosti spremni sa jako dobrim radarom kojeg smo radili dan i pol, no da ne bude sve
tako sjajno pobrinuo se stražnji lijevi kočioni disk koji je puknuo već na prvom kilometru prvog brzinca. To je oštetilo ostale dijelove kočionog sistema pa smo već na prvom brzincu izgubili više od minute jer smo ga većinom odvozili bez kočnica. Na drugom brzinskom ispitu, dugačkom više od 20 kilometara odvezli smo se pod sva četiri žmigavca, tek toliko da stignemo u servis i da ne moramo odustati. Tu smo izgubili više od 7 minuta što je u konačnici bilo nenadoknadivo. Po ulasku u servis mehaničari su otklonili disk pa ostala dva brzinca vozimo samo s prednjim kočnicama, ali smo ipak uspjeli napravit solidna vremena koja nam nažalost nisu puno pomogla u plasmanu s obzirom na veliki zaostatak. U subotu, u prvom ulasku u servis dečki su otklonili kvar te smo konačno mogli opušteno juriti. I tako sve do posljednjeg brzinca kad smo opet ostali bez kočnica (ovoga puta nije disk, već neznamo ni mi što). Kočioni sistem funkcionirao je na nekih 20 % što nas je spriječilo da se u tom zadnjem brzincu još dodatno dignemo u plasmanu, s obzirom da smo subotnjim dobrim vožnjama skočili za više od 30 mjesta. I tako oprezno završavamo i posljednji brzinac, sretni što smo ipak u cilju i to na desetom mjestu u ukupnom poretku Mitrope te s nekoliko važnih bodova odlazimo kući na trenutno trećem mjestu u ukupnom poretku Mitropa rally kupa, nakon dva održana natjecanja. Sljedeće natjecanje nam je doma, u Opatiji pa se nadamo da nas neće pratiti takve poteškoće te da ćemo pred našom publikom juriti ka novim uspjesima, rezimirao je Prodan.
Posade Mihelić / Butorac i Hrvatin / Perčić Hrvatin su nažalost propustile Lavanttal ali se nadamo da ćemo za dvadesetak dana, na opatijskom rallyju biti u punom sastavu.