Održana druga karting utrka u Novom Marofu

Prošlog vikenda, od 11. do 13. svibnja u organizaciji  Zagrebačkog Auto karting kluba „Zanatlija“ uz suport AMKK  “Cobra Virovitica”, održana je međunarodna karting utrka pod nazivom „2.Memorijal Roberto Rauš“. Druga je ovo utrka u nepunih mjesec dana na istoj stazi Karting centra „ST Rauš“ u Novom Marofu, a na utrci je nastupilo 100 vozača iz 6 zemalja regije. Subota je bila rezervirana za cjelodnevne treninge, dok su se u nedjelju održavali službeni treninzi te po dvije bodovne utrke.

Najmlađi vozači AK Opatija motorsporta i ovaj put su upisali vrijedne rezultate i nove bodove u Prvenstvu Hrvatske. U onoj najmanjoj, Baby klasi, šestogodišnji Vito Ćoza prvu je vožnju završio treći ukupno (drugi za PH), dok je u drugoj bio drugi sa tek 16 stotinki zaostatka iza Ricarda Kočevara (KK Rijeka). – Još jedan uspješni vikend je iza Vita. Jedno treće i jedno drugo mjesto Sportstil kupa, odnosno dva druga mjesta Prvenstva Hrvatske. Vladala je vrhunska atmosfera na stazi i oko nje, odlične vožnje i borbe do zadnjeg metra utrke, izjavio je Marko Ćoza.

U klasi 2 – Rotax Micro Max, Mauro Štiglić ponovo je bio u samom vrhu poretka PH. U konkurenciji od 26 vozača u prvoj je vožnji upisao 14. mjesto ukupno i 4. mjesto za PH, dok se u drugoj vožnji probio do 6. mjesta u ukupnom poretku i 2. u PH. – Naporan vikend je iza nas. Nakon odličnih kvalifikacija i starta s 3. pozicije, zbog lošeg suđenja sudaca na startu i izguravanja sa staze, pali smo na 20. mjesto te se do kraja utrke Mauro ipak probio do 14. mjesta. Druga vožnja je bila puno uspješnija i izvrsnom vožnjom Mauro se domogao 6. mjesta, rekao nam je Maurov otac Robert.

Sandro Budiselić u klasi 4 – Rotax Junior ovaj put nije imao sreće. Iako je krenuo izvrsno, u kontaktu s jednim od vozača izletio je sa staze pa je nastavak prve utrke pratio uz stazu. Drugu vožnju je tako startao sa posljednjeg mjesta, a zbog tehničkih problema bolji plasman je ovaj put izostao.

Dečki su se s ponedjeljkom vratili u školske klupe (i vrtićke), a sa završetkom školske godine, sredinom lipnja čeka nas i novo natjecanje, ovog puta u Ptuju, kod naših susjeda Slovenaca.

Tekst: M.P.