Najava: 39. Zagreb Delta rally i 1. Nagrada Prelučke legende

Ovog vikenda održava se četvrto natjecanje Međunarodnog rally prvenstva Hrvatske, tj. 39. Zagreb Delta rally, a boje Ak Opatija motorsporta branit će Davor Mihelić i njegov suvozač Mateo Butorac u svom Citroen C2R2. Na natjecanju su prijavljene 44 posade iz regije, pa će osim hrvatskih posada, nastupiti i posade iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije. Među favoritima istaknut ćemo višestruke pobjednike «Delte» J. Šebalja i T. Klinca, ali tu će biti i njihovi konkurenti J.Szilagyi – B.Csanyi, D.Šaškin – D.Bruner…
Ceremonijalni start rally-a održava se danas u 17h, a prvi brzinski ispit starta u 18:01 h. Sutra slijedi još 10 brzinskih ispita dužine gotovo 90 km po zagorskim bregima i legendarnoj stazi Martin Brega, a organizator Auto klub «Delta» Zagreb pobrinuo se i za gledatelje, pa će tako gosti moći pratiti rally na nekoliko organiziranih gledališta i to sa LIVE rezultatima. Najavljena kiša, uske i zavojite ceste neće biti lak zadatak za vozače, ali zato su tu vjerni navijači! Dečki, sretno i samo gas!!
Listu prijava možete pogledati ovdje: http://www.zagrebdeltarally.com/dokumenti/lista_prijava.pdf
Live rezultate možete pratiti na sljedećem linku: http://www.vola-racing.com/rallypro/akdelta/
„1. Nagrada Prelučke legende – Čakovec 2013.“
Nakon što je zbog tehničkih problema odgođeno prvo natjecanje u Osijeku zahuktale su se pripreme za prvu ovosezonsku utrku karting Prvenstva Hrvatske što će se održati u Karting centru Belica u Čakovcu 25. i 26. svibnja. Utrka pod nazivom „1. Nagrada Prelučke legende – Čakovec 2013.“, u organizaciji Autokluba «RI autosport» boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske, Nacionalno otvoreno Prvenstvo Republike Hrvatske, te Kup HAKS-a. Među 36 prijavljenih vozača nastupit će i naš najmlađi član, 12-godišnji Leo Mladenić.
Tekst: M.P.