Na Hungaroringu održana prva utrka Twingo Castrol Eurocup

Pravi festival oktana održan je prošlog vikenda na Hungaroringu u Mađarskoj gdje su među brojnim natjecanjima održane i prve dvije utrke iz kalendara Twingo Castrol Eurocupa. Na istoj onoj stazi gdje se od 1986. godine voze utrke Formule 1, među petnaestoricom vozača iz šest zemalja regije nastupio je i Viktor Turina, vozač Autokluba “Opatija Motorsport”, kojem je to ujedno bila prva službena utrka.

Nakon slobodnog treninga u četvrtak, petak su se vozile kvalifikacije i prva bodovna utrka.  Turina je u Twingu slovenske ekipe “Lema racing” zauzeo 11. mjesto poretka.

– Debitirati u utrkama Europskog kupa na Hungaroringu bila mi je izuzetna čast. Hungaroring je slavna staza gdje se vozi i Formula 1 i znati da su na toj stazi vozili vozači poput Raikkonena i Alonsa bilo je stvarno odlično. Prva utrka Euro kupa prošla je solidno za debi, startao sam sa 13. mjesta i završio utrku na 11. mjestu. Utrka je bila zanimljiva s dosta preticanja i borbi na stazi. Druga utrka nije bila za pamćenje. Nakon lošeg starta i sudara u prvom krugu morao sam odustati. Ipak, na moju sreću u četvrtom krugu zbog tehničkog kvara na jednom od natjecateljskih automobila pojavilo se ulje na stazi nakon čega je uslijedio prekid utrke pa bodovi nisu niti dodijeljeni, izjavio je Turina.

Pobjeda je pripala Austrijancu  Alfredu Krameru koji je za 6 desetinki bio brži od svog brata Stefana Kramera, dok se slovenski vozač Tomaž Trček plasirao na treće mjesto sa sekundom zaostatka iza vodećeg.

Sljedeća stanica Twingo kupa na rasporedu je 18. – 20. svibnja na stazi Franciacorta nedaleko Brescie u Italiji.

Tekst: M.P. / Opatija motorsport