Karting sezona otvorena u Novom Marofu

Na stazi Karting centra „ST Rauš“ nedaleko Novog Marofa, prošlog vikenda, u organizaciji AMKK Cobra iz Virovitice održana je prva utrka Prvenstva Hrvatske u kartingu. Na međunarodnoj utrci „1. Nagrada Cobre 1234“ sudjelovalo je 80-ak vozača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Austrije i Italije, a utrka se osim za Prvenstvo Hrvatske bodovala i za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, državna prvenstva Slovenije i Srbije, međunarodni Sport Stil Cup i Prvenstvo Regije Sjever.
Nakon subotnjih slobodnih treninga, u nedjelju su voženi službeni treninzi te po dvije bodovne utrke, a u bojama AK Opatija motorsporta nastupili su Mauro Štiglić i Vito Ćoza.
U jednoj od najbrojnijih klasa Rotax Micro Max, Štiglić je u konkurenciji od 23 vozača zauzeo izvrsno drugo mjesto Prvenstva Hrvatske. Prvo mjesto osvojio je Leon Zelenko, prošlogodišnji prvak Hrvatske te viceprvak svijeta (KK Koprivnica), dok se za treće mjesto izborio Sven Sekula (AKK Zanatlija). U Prvenstvu Srednjeeuropske zone i Sport Stil kupu, Štiglić se plasirao na treće mjesto.  – Predivan vikend je iza nas.  U prvoj utrci Mauro se odličnom vožnjom probio s šestog na prvo mjesto i nakon par krugova u kontaktu s ostalim vozačima pada na petu poziciju, ali se do kraja utrke opet probija na drugu poziciju. Drugu utrku startao je sa drugog mjesta pa nakon kontakta u prvom zavoju pada na četvrto mjesto i u zadnjem zavoju prije cilja uspijeva se izboriti za treće mjesto ukupnog poretka, rekao je tata Robert.
U onoj najmanjoj, početničkoj klasi „Baby kart“, po prvi puta natjecao se šestogodišnji Vito Ćoza i još nam jednom posvjedočio da jabuka nikad ne pada daleko od stabla. Pod mentorstvom tate Marka, inače iskusnog „brdaša“, Vito je ostvario i svoju prvu pobjedu. U klasi gdje su na koncu svi oni pobjednici, sreći ipak nije bilo kraja. – Točno deset godina nakon moje prve pobjede u životu, na istom mjestu, na stazi Novi Marof, moj sin je ostvario svoju prvu pobjedu, izjavio je preponosan otac koji pred sebe sada očito stavlja neke nove ciljeve.

Sezona nije mogla imati bolji start, a mi se nadamo da je to tek nagovještaj da ih ove godine čeka još puno uzbuđenja i medalja.

Bravo dečki!

M.P. / Opatija motorsport