Formula driver HAKS Kup startao u Buzetu, slijedeća stanica legendarna Učka

Buzet – Prije dvije godine oktanski entuzijasti iz Autokluba Buzet Autosport na domaćoj su stazi zaživjeli jednu novu automobilističku disciplinu.

”Formula driver“ preslikana od Talijana, na proteklim je natjecanjima u Buzetu, na Učki, u Limskom kanalu i na Grobniku okupljala stotinjak i više vozača. Ove je godine ovaj najnoviji oblik natjecanja automobilista u nas izrastao u HAKS Kup Formule driver, ali i s međunarodnim statusom.
Upravo u toj konkurenciji za bodove na prvom ovogodišnjem natjecanju prijavilo se 57 vozača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Italije, dok se na startu u Buzetu našlo još šezdesetak vozača koji su se okušali u promo vožnjama.
Poznata brdska staza buzetske utrke europskog prvenstva, na svom većem dijelu od Mosta do Svi Svetih, u duljini 3.500 metara, prošle nedjelje, bila je poprište prvog natjecanja iz kalendara Formula driver HAKS Kup-a, pod službenim nazivom ”Erste Formula driver – Memorijal Mladen Žulić i Moreno Komar“.
– Dragan Gajić je zasluženo pobijedio na prvoj ovosezonskoj utrci Formula driver HAKS Kup-a. Dobro su ga pratili Marino Milokanović, koji je završio stepenicu ispod njega sa sve tri vožnje u top 3 i Vjekoslav Čičko koji stečenu prednost u prve dvije vožnje ipak nije mogao zadržati po kišnim uvjetima te na kraju završio kao četvrti. I tu se između njih na treću stepenicu ukupnog poretka na kraju uvukao uvijek jaki Edi Kuharić koji je oduševio vremenima u zadnje dvije vožnje. U ukupnom poretku smo puno očekivali i od superbrzog Davora Fabijančića međutim jedna sitna greškica ga je stajala odustajanja odmah na treningu. Donald Milokanović je završio kao peti, dok je najnovije pojačanje u redovima Buzeta autosporta Sandro Zilli uzeo šestu poziciju ukupnog poretka, a deseti Romeo Vivoda, poručili su organizatori.

Patrik Vivoda završio je na sedmoj poziciji, a za njim je na osmoj poziciji ukupnog poretka i s pobjedom u klasi 4 bio Bojan Krota koji je više nego zadovoljan pozicijom s obzirom na organizacijske obaveze. Deveti je bio uvijek brzi Denis Močibob.
– Pokušali smo zadovoljiti svih. Ponajprije vozače i ovim im se putem zahvaljujemo na opet prejakom odazivu, volonterima (bez njih smo u minusu kao Grčka), svima u bilo kojem segmentu organizacije, dodali su organizatori.
Sljedeća stanica ovogodišnje Formula driver HAKS Kup karavane je Veprinac. Dulja staza, više natjecatelja i atraktivan popratni program samo su neke od novosti koje očekuju sve posjetitelje 3. izdanja utrke Inter cars Učka 2016. iz kalendara discipline Formula Driver. Natjecanje će se održat 17. srpnja na legendarnoj brdskoj stazi na Učki, a dan ranije (16. srpnja) zakazan je tehnički prijem u samom centru Veprinca.