Erste Formula Driver opravdao sva očekivanja

U nedjelju je u Buzetu održana premijerna utrka “Erste Formula Driver” u organizaciji AK “Buzet autosport”. Utrka osmišljena po uzoru na talijanske autoslalome privukla je čak stotinu natjecatelja, a čitavom organizacijom dokazala da Buzet s razlogom nosi nadimak “grad oktana i adrenalina”
Legendarna buzetska staza u nedjelju je bila domaćin još jedne automobilističke utrke koja se po prvi puta održala u Hrvatskoj, a osmišljena je po uzoru na talijanske autoslalome. Brdska staza duljine 2600 metara bila je upotpunjena sa sedam šikana koje su bile raspoređene na brzim dijelovima kako bi djelomično usporile vozače, a s druge strane podigle atraktivnost utrke. Više od stotinu prijavljenih vozača iz Hrvatske i Italije natjecalo se u tri vožnje koje su se potom zbrajale pa tu mjesta za greške ili kalkulacije nije bilo. Iz Ak Opatija motorpsorta nastupilo je čak pet vozača: Mateo Butorac i Igor Puž dijelili su Citroen C2R2, Edi Kuharić (Zastava Yugo), Nenad Gržančić (Zastava 750) i Marin Klanjac (Zastava 750). Edi Kuharić osvojio je prvo mjesto u
poretku juniora dok je Igor Puž slavio treće mjesto klase 4 (Sport -1600). Osim njih vozio je i Tomas Hrvatin koji je kao predvozač odradio promotivne vožnje onih dovoljno hrabrih da sjednu na suvozačevo sjedalo.
Rezime svega je prekrasan vikend prepun zabave i adrenalina te dokaz da se uz malo dobre volje i složnosti mogu napraviti velike stvari. Ekipa AK Buzet autosporta postavila je letvicu vrlo visoko, ali ne sumnjamo u volju i sposobnost članova AK Opatija motorsporta i Učka Sporta koje tek čekaju pripreme i organizacija Učka Formula Drivera, koji će se održati 20.srpnja na stazi Veprinac-Učka.

Tekst/foto: MartinaP