Dvije posade AK Opatija motorsporta na Mitropa rally kupu

Ekipa AK Opatija motorsport predstavila je ovogodišnju natjecateljsku ekipu koja će braniti boje kluba duž cijele regije – Austrije, Slovenije, Italije i Hrvatske. Viliam Prodan, Paolo Petretić, Dino Butorac, Marinko Stanić, Tomas Hrvatin, Leo Mladenić novi su članovi opatijskog kluba koji za ovu sezonu najavljuje vrlo ambiciozne planove.
Krećemo već ovog vikenda nastupom posada Prodan/Draženović i Hrvatin/Kuzmić na Europskom Mitropa rally kupu. Prva utrka na kojoj će nastupiti voziti će se u Austriji, a planiraju nastupiti na šest rallya – po dva u Austriji, Sloveniji i Italiji te na Croatia rallyu. Dok će Petretić, Stanić i Mihelić nastupati u prvenstvu Hrvatske, a prva utrka koju će odvoziti posada Mihelić / Butorac održati će se također ovog vikenda u Kumrovcu, kazao nam je Igor Puž, predsjednik kluba.
Mladi i perspektivni kartingaš, Leo Mladenić nastupiti će na Prvenstvu Hrvatske, dok je Dino Butorac u pregovorima za nastup na kružnim utrkama izvan granica Hrvatske. Edi Kuharić i Marin Klanjac nastavljaju i ovu sezonu nastupima u disciplinama – kronometar, auto slalom i brdskim auto utrkama.
Prošlog vikenda, Viliam Prodan i Zdravko Draženović, sjeli su u svoj Citroen C2 R2 te ga testirali povodom nadolazećeg nastupa na europskom Mitropa rally kupu. Na Mitropa rally kupu će nastupiti jedine dvije posade iz Hrvatske čiji članovi dolaze iz AK Opatija motorsporta. Na testiranju automobila, osim slovenske ekipe ‘Oktan Sport’ koja se brine o logistici i pripremi automobila, potporu su mu pružili roditelji i mnogobrojni prijatelji. Oni najhrabriji na samome su se kraju odlučili barem nakratko postati Prodanovi ‘suvozači’ i okusiti ljepotu ovoga sporta, dodao je Igor Puž.
Tomas Hrvatin i ja zajedno vozimo od 2011. godine, a dvije godine zaredom smo u samom vrhu rallya u Hrvatskoj. Bolji automobil koji trenutno imamo daje nam mogućnost da iskoristimo međunarodnu rally scenu, istaknuo je Damir Kuzmić., koji također putuje u Austriju.
Mitropa rally kup je natjecanje koje se sastoji od osam vožnji i objedinjuje četiri europske države: Austriju (Rebenland rally, Lavanttal rally), Sloveniju (Saturnus rally, Rally Velenje), Italiju (Rally Casentino, Rally Citta di Bassano, Rally Alpi Orientalli) i Njemačku (Rally 3-Stadte-ADAC).

Foto: Sandro Rubinić Moby