Automobilistička utrka “Inter Cars Učka 2014” ispunila sva očekivanja

Prvo izdanje utrke ‘Inter cars Učka 2014.’ ispunilo je sva očekivanja – natjecatelja, publike i organizatora. Prekrasan sunčan dan s više od stotinu natjecatelja iz Italije, Slovenije i Hrvatske u Veprinac je privuklo gotovo tisuću posjetitelja koji su odlučili provesti prošlu nedjelju s pogledom na atraktivne vožnje.

Manifestacija je započela u jutarnjim satima s treningom, da bi potom, kroz dan uslijedile tri vožnje koje su zbrajane za ukupan rezultat, a sudeći prema rezultatu, staza duljine 2400 metara sa sedam šikana, najbolje je ‘sjela’ Talijanima. Ukupni pobjednik prve utrke Inter cars Učka 2014. je Enrico De Martin iz Italije,koji je sa svojom formulom Gloria odvozio najbolje vrijeme (4:51.629). Na drugo mjesto plasirao se Pupillo, koji je sa svojim Kawasaki prototipom imao vrijeme 4:52.918, dok se na treće mjesto s vremenom 4:56.035 smjestio Ferra, s Renault Cliom RS. Marin Petrić na 5. mjestu u ukupnom poretku sa svojim Renaultom Meganom bio je najuspješniji natjecatelj od hrvatskih vozača, Igor Gauš (Lancia Delta) plasirao se na drugo mjesto, a Vjekoslav Čičko na treće (Fiat 500).
Svečanom otvorenju prisustvovali su Eni Šebalj, zamjenica načelnika općine Matulji, Ferdinand Kirigin, zamjenik opatijskog gradonačelnika te Robert Antončić direktor tvrtke Inter cars, generalnog pokrovitelja utrke. – Pozdravljam svih u ime općine Matulji te svim sudionicima želim uspješan start, kazala je Eni Šebalj dok je Fernando Kirigin istaknuo da je ova utrka pravi poklon gradu Opatiji povodom 170.- te obljetnice organiziranog turizma te je napomenuo kako je utrka napravljena bez ikakvog proračunskog novca, tj. iz vlastitih sredstava klubova. Svoje zadovoljstvo nije krio ni Robert Antončić, direktor tvrtke Inter cars, koji je prilikom otvorenja utrke napomenuo, da su izuzetno zadovoljni kako je sve pripremljeno te da je ovo odlična baza za daljnje proširenje suradnje. Za dodatnu atraktivnost te promociju utrke i discipline organizatori su pripremili i posebne promo vožnje za goste i publiku. Rajmond Terčić iz Grobnik track daya otvorio je svaku vožnju, a nakon njega uslijedio je Tomislav Muhvić, prvak Europe na brdskim stazama, zatim Tomas Hrvatin i Marinko Stanić dugogodišnji rally vozači, koji su demonstrirali svoje vozačke vještine i provozili goste, uzvanike, ali i dobitnike nagradnih promo vožnji. Priliku za jurnjavu po obronicma Učke dobili su Luka Batistić, Zoran Kik i Dražen Bolterstain, a njihova ‘sretna ruka’ bila je Claudia Beni iz Koktelsa. – Izuzetno smo zadovoljni odazivom vozača i publike, a u današnje vrijeme okupiti toliki broj automobilista je zaista veliki uspjeh. Sve je prošlo u savršenom redu, što nas posebno veseli, a ovo natjecanje pokazalo se kao puni pogodak, kako u sportskom segmentu tako i u turističkoj valorizaciji manifestacije koja je imala direktan financijski input u uslužni sektor na Opatijskoj rivijeri. Također, tio bih se ovim putem zahvaliti svim sponzorima i volonterima koji su svojim radom i donacijama omogućili da se utrka održi, istaknuo je Igor Puž, ispred organizatora. Podsjetimo se, jučer je na Učki prezentirana disciplina ”Formula driver“ koja je novost na hrvatskim stazama, a prva takva sredinom svibnja održana je u Buzetu, dok su ovog puta utrku organizirali AK Opatija motorsport i AK Učka sport iz Matulja.
Ovim putem želimo zahvaliti svim sponzorima bez kojih ove manifestacije nebi bilo – tvrtka Inter Cars d.o.o., Amplus Pictus iz Zagreba, internet portal PodUckun.net, IP Studio, Puž-auto, Automehanika Butorac, Citroen Ark Mihelić, Experience bikes & ski shop, EM Soft sistemi, Klemm security, stomatološka ordinacija Sorriso, restoran “051” Volosko, Sekundar usluge te Novi List. Također veliko hvala Autoklubu Buzet autosport i AMK Buzet na nesebičnoj pomoći te brojnim prijateljima koji su odvojili vremena i pružili pomoć pri realizaciji ove utrke.
Veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku.
Tekst/foto: poduckun.net