AK Opatija motorsport i Karate klub Opatija najbolje ekipe, Ivona Tubić i Marsel Katić najuspješniji seniori @ Opatija

Marsel Katić (Automobilistički klub Opatija Motorsport) ponio je titulu najuspješnijeg sportaša osvajanjem 1. mjesta u klasi 4 za Prvenstvo Hrvatske u rallyju te 2. mjesta u generalnom poretku Prvenstva Hrvatske u rallyju. Valja istaknuti da je ovo njegova treća uzastopna titula prvaka Hrvatske, za što mu je Hrvatski auto i karting savez dodijelio posebnu nagradu – Zlatnu kacigu!
Za najuspješniju sportašicu proglašena je Ivona Tubić (Karate klub Opatija) koja je na Paris Openu, jednom od najjačih karate turnira na svijetu, osvojila odlično 3. mjesto u kategoriji seniorki do 68 kilograma. Da je u životnoj formi potvrdila je i ekipnim zlatom na Europskom prvenstvu, naslovom seniorske prvakinje Hrvatske te brončanom medaljom na Balkanskom prvenstvu.
Automobilistički klub Opatija Motorsport u sastavu Marsel Katić, Denis Rubinić, Tomas Hrvatin, Mateo Butorac, Viliam Prodan i Zdravko Draženović proglašen je za najuspješniju mušku seniorsku ekipu osvajanjem 2. mjesta u poretku klubova za Prvenstvo Hrvatske u rallyju Marsel i Denis bili su prvi na Prvenstvu, a uspjehe AK Opatija Motorsporta nastavljaju Tomas i Mateo, koji su ove godine postali seniorski prvaci Hrvatske u rallyju u klasi 2.
Titulu najuspješnije ženske seniorske ekipe ponijela je ekipa Karate kluba Opatija u sastavu Ivona Tubić, Danka Zorić i Petra Žic, a nagradu im je donijelo 3. mjesto ekipno na Prvenstvu Hrvatske održano 20. prosinca 2015. godine u Slavonskom Brodu.
Glavni trener Karate kluba Opatija i izbornik seniorske ženske nacionalne reprezentacije Dragutin Galina proglašen je za najuspješnijeg trenera. Naime, Galina je nositelj crnog pojasa šesti dan te licencirani trener Svjetske karate federacije. Već niz godina postiže vrhunske rezultate na svjetskoj, europskoj, državnoj i županijskoj razini, a njegovi karatisti i karatistice svake godine osvajaju i do dvjesto medalja u svim kategorijama. Kao izbornik hrvatske ženske seniorske karate reprezentacije prošle je godine predvodio svoje izabranice do 3 odličja na europskim prvenstvima, 3 odličja na europskim igrama, 5 odličja na turnirima Premier lige i World cup serije, 11 odličja na međunarodnim natjecanjima te 24 odličja na domaćim natjecanjima. Natjecatelji Karate kluba Opatija u 2015. Godini su pod njegovim vodstvom na svim natjecanjima osvojili ukupno 185 medalja!
Azra Saleš (Karate klub Opatija) nagrađena je za izuzetna sportska postignuća, obzirom da je na Balkanskom prvenstvu za seniore koje se u veljači održalo u Čačku, Azra osvojila 3. mjesto pojedinačno u kategoriji do 68 kg. Ranije istog mjeseca Azra je bila 3. na Prvenstvu Hrvatske, a sjajnu polusezonu zaokružila je ekipnim zlatom na Europskom prvenstvu u Istanbulu.
Na svečanoj dodjeli, uz prikazivanje promo filma snimljenog posebno za ovu priliku, okupljene sportaše pozdravio je predsjednik SSGO Fernando Kirigin te predstavnici Primorsko-goranske županije, Grada Opatije i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije. Program dodjele vodio je Neno Pavinčić, za glazbeni dio programa bio je zadužen David Danijel, a za finu klopu profesori i učenici Ugostiteljske škole Opatija.
Dobitnici priznanja po kategorijama:
NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA KADETSKA EKIPA Streljački klub DVD Opatija u sastavu Natali Voskion, Mia Borojević i Iva Kukuruzović Na Prvenstvu Hrvatske u streljaštvu osvojile su prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji u gađanju serijskom zračnom puškom. Ovom uspjehu valja dodati još jedan njihov odličan rezultat postignut u prošloj godini – osvojeno drugo mjesto u ligi Hrvatskog streljačkog saveza u ekipnoj konkurenciji u gađanju serijskom zračnom puškom.
NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA KADETKINJA Natali Voskion (Streljački klub DVD Opatija) Natali je osvojila 1. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje u disciplini malokalibarska puška P+20 ležeći. Sjajno pucanje donijelo joj je i titulu viceprvakinje u disciplini malokalibarska puška trostav.
NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ KADET Mateo Šepić (Speed badminton klub Pešekani) Mateo se pobrinuo da Opatija ni ove godine ne ostane bez svjetskog zlata! Na Svjetskom prvenstvu u speed badmintonu održanom u kolovozu u Berlinu, Mateo je odličnim partijama u 7 mečeva ostvario isto toliko pobjeda. U finalu je svladao Poljaka Filipowicza, prvog igrača svijeta, čime je apsolutno zasluženo osvojio naslov najboljeg na svijetu u kategoriji dječaka do 14 godina, uspješnu sezonu zaokružio je naslovom prvaka Hrvatske u kategoriji do 18 godina.
NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA JUNIORSKA EKIPA Karate klub Opatija u sastavu Lucija Peruško, Petra Peruško i Glorija Olić Na Austria junior openu održanom u Salzburgu 20. i 21. lipnja 2015. godine osvojile su ekipno 2. mjesto. Pridodamo li tome Prvenstvo Hrvatske u karateu za juniorke održano 20. prosinca 2015. godine u Slavonskom Brodu, gdje su osvojile 3. mjesto, zasluženo su postale najuspješnija ženska juniorska ekipa Opatije u 2015. godini.
NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA JUNIORSKA EKIPA Tenis klub Opatija u sastavu Dino Bonetta, Marko Boltužić, Karlo Kajin, Filip Šepić, Jan Robert Lajoš, Luka Mršić, Andrej Omeragić i Niko Krainer Na momčadskom prvenstvu Hrvatske za juniore do 18 godina održanom od 14. do 16. srpnja 2015. godine u Zagrebu osvojili su drugo mjesto i okitili se titulom viceprvaka države.
NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA JUNIORKA Maja Zorić (Karate klub Opatija) Na Svjetskom karate kupu održanom u srpnju u Umagu Maja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađih seniorki iznad 68 kg. Dodamo li da je ove godine osvojila i brončanu medalju na Europskom prvenstvu te srebrnu medalju na Prvenstvu Hrvatske, jasno je da je iza Maje jedna od najboljih godina u njenoj karijeri.
NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ JUNIOR Dominik Frković (Kickboxing klub Opatija Fight Club) Na Prvenstvu Hrvatske u kickboxingu po low kick pravilima, održanom u Poreču, na kojem je nastupilo gotovo 200 boraca, Dominik je osvojio 2. mjesto u kategoriji do 75 kg i tako postao viceprvak Hrvatske. Taj mu je odličan rezultat donio još jedno veliko priznanje – Hrvatski kickboxing savez uvrstio ga je na popis reprezentativaca te je u kolovozu nastupio na Europskom prvenstvu u kickboxingu za juniore u Španjolskoj.
PERSPEKTIVNI SPORTAŠI GRADA OPATIJE Marijan Mavar (Jaht klub Croatia Opatija) Na otvorenom državnom prvenstvu RH za klasu Optimist u konkurenciji od 170 natjecatelja iz 7 zemalja održanom u Rapcu od 17. do 20. rujna 2015. godine u ukupnom poretku osvojio je brončano odličje.
POSEBNA PRIZNANJA OCJENJIVAČKOG SUDA SPORTSKOG SAVEZAGRADA OPATIJE Dalibor Korenić – Klub za športsku rekreaciju „Gorovo“ U sportskim je vodama od malih nogu, a nakon što je školovanjem stekao status višeg trenera sportske rekreacije, sport mu je postao i životni poziv. Radio je kao trener u raznim klubovima, a Klub za športsku rekreaciju „Gorovo“ pod njegovim je vodstvom dobio brojna priznanja. Kroz njihove aktivnosti i manifestacije preko 30 posto građana Opatije svih dobnih skupina bavi se organiziranom sportskom rekreacijom. Godišnje provode desetak redovnih sportsko rekreativnih programa i 45 povremenih programa i manifestacija, u kojima sudjeluje i do 4 tisuće sudionika svih dobnih skupina, a što Opatiju svrstava u sam vrh što se tiče rekreacije, ne samo u državi, već i u Europi.
Dragan Čakardić – Streljački klub DVD Opatija Trener Streljačkog kluba DVD-a Opatija u streljaštvu je od davne 1963. godine kao takmičar, a od 1973. kao trener, kada pod okriljem DVD-a Opatija osniva Streljački klub, s ciljem popularizacije ovog sporta, ali i kako bi privukao mlade generacije u dobrovoljno vatrogastvo. Sve do danas, iz godine u godinu, pod njegovim vodstvom stasaju mnogi uspješni strijelci i strijelkinje s opatijskog područja, koji redovito osvajaju državna prvenstva, ali i medalje na svjetskom nivou. Njegov neumorni i predani rad, naročito s mladim uzrastima, garancija su sportskih uspjeha generacija koje dolaze.
Diego Lipovšek – Stolnoteniski klub Opatija 08 Stolni tenis upoznao je u prvom razredu osnovne škole, kada je počeo trenirati i natjecati se, a 1988. godine postaje i trener. Odgojio je generacije stolnotenisača i stolnotenisačica, od kojih su se mnogi okitili državnim medaljama. Pod njegovom trenerskom palicom u klubu treniraju članovi svih uzrasta, od najmlađih do seniora, kao i osoba s invaliditetom, a klub se ponosi europskim i svjetskim medaljama s natjecanja osoba s invaliditetom i medaljom s paraolimpijskih igara. Zahvaljujući njemu, Opatija ima mnoge jedinstvene projekte, poput učenja stolnog tenisa u vrtiću, a u naš grad doveo je i kampove na kojim se pripremaju reprezentativci iz raznih europskih zemalja, kao i naši perspektivni stolnotenisači. Predsjednik je Stolnoteniskog saveza PGŽ, član Izvršnog odbora Hrvatskog stolnoteniskog saveza te radi s reprezentacijom već deset godina.

Tekst: PodUčkun.net
Foto: Foto Luigi