3. izdanje utrke Inter cars Učka 2016. oduševilo natjecatelje i posjetitelje @ Učka

Prema riječima mnogobrojnih gledatelja, mještana i sudionika organizatori imaju razloga za zadovoljstvo obzirom da su unatoč zahtjevnoj organizaciji, realizirali značajan sportski event s turističkim potencijalom koji je sve više prepoznat i izvan granica Hrvatske. Veliku fotogaleriju s Veprinca i Učke pogledajte na ovom linku…

Veprinac – Legendarna staza na Učki oduševila je 117 natjecatelja na 3. izdanju utrke Inter cars Učka 2016. iz kalendara Formule driver.
Prekrasan dan, brzi automobili, atraktivne vožnje te odlična organizacija od strane entuzijasta iz AK Opatija motorsport bili su odličan mamac za brojnu publiku koja je nedjelju odlučila provesti na obroncima Učke.
Od ove godine natjecanje je upisano u FIA kalendar, a 63 natjecatelja iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske natjecali su se u sklopu HAKS kupa u formula driver vožnjama.
Prvo mjesto zauzeo je Dragan Gajić (Opel Corsa) ispred najvećeg rivala i prošlogodišnjeg pobjednika Marina Milokanovića, člana AK Skok racing (Ford Fiesta) dok je treće mjesto osvojio Edi Kuharić koji je ujedno i najbolji junior.

– Sve je prošlo super i bilo mi je prva liga. Sve se posložilo, od auta preko rezultata i organizacije, kratko nam je rekao Edi Kuharić, koji je osim 3. mjesta osvojio i pehar za najboljeg juniora te ponovio rezultat iz Buzeta uz napomenu da posebna zahvala ide Ninu Andrejeviću koji mu je pomogao pripremiti automobil, rekao nam je Edi Kuharić.
Klupska pobjeda pripala je ekipi iz AK Buzet autosport kojega je na Učki predstavljalo 12 vozača, a osim ekipne pobjede mogu se pohvaliti i s najbržom takmičarkom – Rominom Bressan. U bodovanju za Prvenstvo auto i karting lige Zapad najbolji je bio Marino Milokanović, drugo mjesto osvojio je Edi Kuharić, a treće Donald Milokanović.
Značaj ove manifestacije prepoznali su i brojni sponzori, dok je Robert Antončić direktor tvrtke Inter cars istaknuo da se na support njegove tvrtke može računati i na svim budućim izdanjima. Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije i zamjenik gradonačelnika prilikom svečanog otvorenja čestitao organizatorima na izvrsnoj realizaciji ove manifestacije.

– Velika zahvala organizatorima iz AK Opatija motorsport koji su po treći puta organizirali i realizirali vrlo uspješnu manifestaciju koju dodatnim angažmanom nadograđuje iz godine u godinu i čini ju vrlo interesantnom i sve popularnijom. Ove posljednje tvrdnje daju se iščitatati iz sve većeg broja sudionika, ali i poklonika auto sporta koji posjećuju i podržavaju manifestaciju. Također, vidljivo je da iz godine u godinu ekipa AK Opatija motorsport podiže ljestvicu u organizaciji, što iziskuje dodatni napor za sve uključene u ovaj projekt, ali rezultat je vidljiv. Nadam se da će tako ostati i ubuduće te da ćemo uživati i sudjelovati u narednim izdanjima, kazao nam je Fernando Kirigin, uz opasku da se veseli 4. izdanju utrke Inter cars Učka 2017.
Ovogodišnje izdanje obilježio je i značajan medijski iskorak koji je kulminirao jednosatnim prijenosom uživo koji se mogao gledati na Kreator TV-u. Atraktivne scene, zanimljivi sugovornici i profesionalna ekipa Kreator TV-a te izniman support ekipe iz tvrtke 3t cable bili su uspješna kombinacija za prvi live prijenos utrke s Veprinca.
i
– Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo bili dio ovog značajnog sportskog projekta i što smo ustupili dio infrastrukture na korištenje za potrebe live prijenosa utrke. Dosadašnje ulaganje u infrastrukturu na području cijele Opatijske rivijere pokazalo se kao pun pogodak, jer spomenuta suradnja s AK Opatija motorsport nije samo u sportskom već i u turističkom smislu, kazao nam je Saša Ukić, direktor tvrtke 3t cable, koji je poput ekipe iz veprinačkog buffeta pratio prijenos uživo na televiziji.
– Izuzetno mi je drago da smo uspjeli realizirati ovaj prijenos i da je slika uživo s Veprinca obišla cijelu Hrvatsku. Kroz sat vremena prijenosa uz pomoć mog sukomentatora i kolege vozača Bojana Krote nadam se da smo uspjeli približiti ovaj sport široj publici te predstaviti vozače i njihove timove i iz prve ruke pojasniti što se sve događa na stazi i oko nje, rekao nam je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport uz opasku da će u petak 22. srpnja u 20:15 Kreator TV emitirati detaljnu reportažu o utrci, s izjavama aktera i pregledom svih rezultata, a istu možete pratiti preko sljedećih operatera – MAX TV (429 – Sportski Plus), Max TV HD (51. kanal), B.net (prošireni digitalni), B.net HD, VIP TV (osnovni), Opti TV (osnovni), Amis TV (osnovni), Iskon TV (osnovni, 131. kanal).

Osim sportskog segmenta značajan je i turistički potencijal ove utrke koja je dobrano ‘pojačala’ ovogodišnju turističku statistiku, a mnogobrojni sudionici i njihova pratnja boravili su na našem području puna tri dana. Prema riječima organizatora brojne zahvale za organizaciju i smještaj dolaze tijekom cijelog dana s napomenom da se obavezno druže i slijedeće godine.
– Što reći na kraju organizacije i realizacije ove utrke, osim da smo izuzetno zadovoljni samom izvedbom te da je sa sigurnosnog aspekta sve prošlo savršeno, što nam je najbitnije. Također, posebno samo zadovoljni što nas je publika podržala u velikom broju, a medijski interes je bio i veći od očekivanoga. Tako se duž staze uz televizijske kamere moglo vidjeti i mnoštvo teleobjektiva koji su predano pratili što se sve zbiva na stazi i oko nje. Za uspješnu organizaciju ovakvoga projetka moraju se poklopiti mnoge stvari – od atraktivnih natjecatelja, vrijednih volontera, dobrih sponzora, lijepog vremena, medijskog interesa te brojnih drugih sitnica koje čine razliku između uspješnog i prosječnog. Ove godine stvari su nam se poklopile da zaista možemo zaključiti da je sve prošlo iznad naših očekivanja, uz posebnu zahvalu svima koji su nam na bilo koji način pomogli da bi utrku realizirali uspješno, dodao je Igor Puž po završetku utrke.

– Značaj ove manifestacije prepoznali su brojni sponzori i pokrovitelji utrke, a mi od srca zahvaljujemo tvrtki Inter cars, Gradu Opatiji, Thalassotherapii Opatija, tvrtki Rona trade d.o.o., Automehanici Butorac, Experience shopu, IP studiu, Automatic servisu, Puž autu, KIA Auto Grlica, EM Soft sistemima, Sekundar uslugama, zaštitarskoj kući Klemm i Amplus pictus digital printu, studiu Foto Luigi, restoranu Molo, tvrtki 3t Cable te medijskim pokroviteljima Kreator TV-u, Novom listu, portalu PodUckun.net i Pomorskom radiju Bakar, istaknuo je Igor Puž.
Prema riječima mnogobrojnih gledatelja, mještana i sudionika organizatori imaju razloga za zadovoljstvo obzirom da su unatoč zahtjevnoj organizaciji, realizirali značajan sportski event s turističkim potencijalom koji je sve više prepoznat i izvan granica Hrvatske.
Veliku fotogaleriju s Veprinca i Učke pogledajte na ovom linku…