124 natjecatelja jurila obroncima Učke @ 2. izdanje utrke Inter cars Učka 2015

Veprinac – Drugo izdanje utrke Inter cars Učka 2015., iz kalendara Formula driver, opravdalo je sva očekivanja natjecatelja, sponzora, organizatora i publike.
Prekrasan sunčan dan, veliki broj prijavljenih natjecatelja te popratni program privukao je veliki broj zaljubljenika u miris oktana prošle nedjelje na legendarnu brdsku stazu na Učki. Od samog jutra posjetitelji su oboružani ruksacima, hladnim pićem i kremama za sunce prolazili poznatu rutu na relaciji Veprinac – Učka u potrazi za što boljom pozicijom s koje će gledati ovu atraktivnu utrku. Službeni trening i tri utrke, odvijale su se na stazi duljine 3000 metara na kojoj je bilo postavljano osam šikana,
a stazu je prošlo ukupno 124 vozača.
U službenom djelu natjecanja Auto i karting lige Zapad, slavio je Kristijan Krajcar (Peugeot 106) u Klasi 1, Toni Malinarich (VW Polo Gti) bio je najuspješniji u Klasi 2, Alen Peruč (VW Polo) u Klasi 3, Bojan Krota (Peugeot 106) u Klasi 4, Marino Milokanović (Ford Fiesta ST) u Klasi 5, Vjekoslav Čičko (Fiat 500) u Klasi 6 te Edi Kuharić (Zastava Yugo) u Klasi 7.
Osim službenog natjecanja, mnogobrojni vozači predstavili su svoje vozačke sposobnosti i u revijalnoj utrci pod nazivom Nagrada Auro domus.
U Klasi 1 slavio je Damir Surina (Peugeot 106), u Klasi 2 Toni Malinarich (VW Polo Gti), Giacomo Oriolio (Peugeot 106) bio je najbolji u Klasi 3, Davide Gorghetto (Peugeot 106) u Klasi 4, Antonio Marcon (Fiat Uno) u Klasi 5, Dragan Gajič (Opel Corsa) u Klasi 6. Najbolje vrijeme Klase 7 imao je Sancho (Alfa Romeo Giulia), Christian Da Ros (Kawasaki Prototipo) slavio je u Klasi 8, Dada (Peugeot 106) u Klasi 9 te Lisa Maggian (Fiat 600) u Klasi 10.
– Da smo ponovili prošlogodišnji rezultat bili bi jako zadovoljni, ali ovogodišnja utrka za trećinu je bila bolja u svakom segmentu. Od prijavljenih natjecatelja, preko publike koja nas je podržala u velikom broju, sponzora koji su nam ukazali povjerenje do velikog interesa medija. Izuzetno smo zadovoljni kako nam je manifestacija prošla, pogotovo što je veliki uspjeh u današnje vrijeme okupiti toliki broj automobilista. Sve je prošlo u savršenom redu, što nas posebno veseli, a ovo natjecanje pokazalo se kao puni pogodak, kako u sportskom segmentu tako i u turističkoj valorizaciji manifestacije koja je imala direktan financijski input u uslužni sektor na Opatijskoj rivijeri. Također, htio bih se ovim putem zahvaliti svim sponzorima i volonterima koji su svojim radom i donacijama omogućili da se utrka održi, istaknuo je Igor Puž, ispred organizatora.
Podsjetimo, oktanski šušur u Veprincu započeo je u subotu tehničkim pregledom i verifikacijama natjecatelja, a svoj vrhunac doživio je u nedjelju kada je osim atraktivnih vožnji, gledateljima ponudio sadržajan dan u Veprincu koji je okončan podjelom pehara i sponzorskih darova u večernjim satima.
– Svake godine trudimo se uvesti neke novosti namijenjene publici. Tako su i ove godine profesionalni rally vozači Tomas Hrvatin i Grega Premrl u svojim trkaćim bolidima sudjelovali u nagradnim vožnjama pripremljenim za publiku. Tvrtka Inter cars pripremila je kolo sreće s bogatim nagradama, a mnogobrojna publika iskušala je svoju sreću te ponijela kući korisne stvarčice. Za najbrže vozače revijalnog djela natjecanja pripremili smo zlatne pločice koje sponzorira tvrtka Auro domus. Za ljubitelje cestovnog luksuza pripremili smo Mercedes Šop info punkt na kojem su bila izložena dva automobila, dok se treći odlično uklopio kao službeno vozilo natjecanja, dodao je Puž i uputio posebnu zahvalu svim volonterima koji su pomogli u realizaciji.
– Također, htio bih se posebno zahvaliti i ostalim sponzorima koji su nas podržali, a u današnje vrijeme imati ovoliki broj respektabilnih sponzora veliki je uspjeh što nas posebno raduje jer su prepoznali značaj ove utrke. Tako posebne zahvale, uz već spomenute tvrtke – Inter cars, Auro domus i Mercedes Šop idu pokroviteljima Gradu Opatiji, Općini Matulji, Experience shopu, IP studiu, Automatic servisu, Puž autu zatim tvrtki Came, ARK Mihelić, EM Soft sistemi, Sekundar usluge, Medris, Klemm i Amplus pictus digital print te medijskim pokroviteljima Novom listu i i portalu PodUckun.net, napomenuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport čiji članovi organiziraju utrku u suradnji s AK Učka sport iz Matulja.
Velike fotogalerije pogledajte ovdje: GALERIJA 1, GALERIJA 2 (SUBOTA), GALERIJA 3 (NA STAZI I OKO NJE), GALERIJA 4.
Tekst: Liburnija.net