Automobilistički klub Opatija motorsport osnovan je početkom 2010. godine kao športska neprofitna udruga, a s ciljem promicanja autosporta i organizacije natjecanja. Također nastoji pomoći mladim vozačima u pripremama za natjecanja prvenstveno financijski, ali i edukacijom. Osnovan je od strane nekolicine vozača i zaljubljenika u autosport, a neki od njih mogu se pohvaliti “stažom” od desetak pa i više godina.

Tijekom sezone 2013. vozači su ostvarili odlične rezultate, što potvrđuje osvajanje Mitropa Rally Chalange cupa te Prvenstva Hrvatske u klasi 3 u rallyju, što je dovelo i sam Klub do prvog mjesta u poretku klubova.

Klub sudjeluje i u organizaciji različitih manifestacija pa je tako 2013. godine bio suorganizator 40. Croatia rallyja, koji se održavao na području Istre i Kvarnera u sklopu kojeg je organizirao brzinske ispite na Učki i Opatija auto moto show. Dvije godine za redom klub je bio suorganizator Međunarodne brdske auto utrke „Učka“, a čast nam je da je navedena utrka 2012. godine od strane Hrvatskog auto i karting saveza proglašena najbolje organiziranom brdskom auto utrkom za Prvenstvo Hrvatske.

Klub broji dvadesetak članova od čega je petnaest aktivnih vozača i suvozača koji sudjeluju u prvenstvu Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše i to uglavnom u rally-u, ali i drugim disciplinama (brdsko-brzinske utrke, autoslalom i karting), te postižu zapažene rezultate.

Povjerenje koje smo primili od naših vozača obvezuje nas i potiče da nastavimo s uspješnim djelovanjem, te da im pružimo što bolju potporu u natjecanjima.