Katić i Rubinić novi članovi AK Opatija motorsporta

Aktualni prvaci Hrvatske u klasi 4, Marsel Katić i Denis Rubinić, ove će godine braniti svoje naslove pod bojama AK Opatija motorsporta
Iako rally sezona za Prvenstvo Hrvatske službeno počinje tek u petom mjesecu, za vozače je ona već u tijeku. Pripreme vozila, traženje sponzora pa i odabir matičnog kluba samo su neke od radnji koje je potrebno završiti prije samog početka nove sezone. Obzirom na odlične rezultate naših vozača protekle godine, s nestrpljenjem očekujemo start sezone. Ove godine AK Opatija motorsport pojačan je za još jedan dvojac. Vozač Marsel Katić i suvozač Denis Rubinić već godinama zajedno nastupaju u prvenstvu Hrvatske, iza sebe imaju puno odličnih rezultata, a prošle su godine sa VW Polom osvojili prvo mjesto klase 4 u obje kategorije – onoj vozačkoj i suvozačkoj. Jedinstveni i po tome što uvijek nastupaju zajedno, dok većina ostalih vozača često mijenja suvozače. 
- Zajedno smo ušli u tu "priču", zajedno pokrivamo troškove i ne želimo mijenjati "ekipu koja pobjeđuje". Od ukupno osam utrka, nastupili smo na njih sedam, a završili pet. No, iako je to relativno malen broj utrka koje smo završili, na svima njima bili smo najbolji u domaćoj konkurenciji i barem među prva tri u međunarodnoj. Za takav rezultat treba se poklopiti puno faktora – treba redovito nastupati, voziti čim više utrka, biti kvalitetan te imati puno sreće i dobru podršku. Ove godine želimo obraniti naslove, takav nam je plan. Želimo odvoziti sve utrke za Prvenstvo Hrvatske i probati ih sve završiti, naravno i postići čim bolji rezultat, objasnio je Katić.
Već nam je poznato koliko je rally skup i zahtjevan sport, no Katić i Rubinić sami odrađuju veći dio održavanja vozila, a osim njih za dobre rezultate zaslužni su i dva mehaničara s kojima surađuju – Alen Peloza koji se brine o motoru i Alen Peruč koji je zadužen za mjenjač. Troškovi jedne sezone rallyja kreću se i do 100.000 kuna, pa kako kažu štede na svakom koraku. 
- Režemo troškove gdje god stignemo. Tu su uvijek brojni prijatelji koji nam pomažu oko smještaja i usluga koje bi inače skupo platili. Ostali troškovi se podmiruju od sponzorstva pa svakako moramo spomenuti i njih: Allianz Zagreb d.d., Općina Mošćenička Draga, Sekundar usluge, Eol Ekos, La Vita bar, Parking MD, IP Studio, Marino-auto, Gumia Lovran, Marivan Mošćenice, Ford Krainc i Autolakirnica Frlić, zaključio je Rubinić.
Iako je sezona trebala započeti u Kumrovcu krajem trećeg mjeseca, nažalost utrka je otkazana, pa će ljubitelji rallyja morati pričekati svibanj, kada će se u Zagrebu i okolici voziti legendarna Delta.
 
M.P.
katic_rubinickatic_rubinickatic_rubinickatic_rubinickatic_rubinickatic_rubinic