Opatija na jedan dan postaje europsko središte ljubitelja rally-a

Od 26. do 28. rujna 2013. održat će se 40. izdanje CROATIA RALLY 2013. koji će se voziti u Istri, sa startom i ciljem u Poreču, dok će se dva od 14 brzinska ispita voziti na kvarnerskoj strani Učke. Biti će to najveće rally natjecanje koje se dosad održalo u Hrvatskoj, a tome svjedoči i uključivanje Eurosporta, najvećeg europskog sportskog satelitskog kanala, dostupnog u 54 zemlje na 20 različitih jezika, koji će prenositi natjecanje.  

Na listi prijava našlo se čak 98 posada iz 15 zemalja, a nastupiti će ponajbolji automobilisti Europe, koji će duž Istre i Kvarnera predstaviti svoja vozačka umijeća u automobilima čija vrijednost doseže do vrtoglavih dva milijuna kuna.

 Povjerenje koje je našem klubu ukazao glavni organizator - Hrvatski auto i karting savez, opravdati ćemo 27. rujna, organizacijom dva brzinska ispita na Učki te popratnim sadržajem na opatijskoj Slatini, ali i nastupom četiri naše posade (V.Prodan/Z.Draženović, T.Hrvatin/D.Kuzmić, D.Mihelić/M.Butorac i P.Petretić/D.Surina). Start brzinskih ispita je s Istarske strane tunela Učka, a vozit će se po staroj cesti preko Učke i završiti na Kvarnerskoj strani, u Veprincu.

U sklopu odvijanja manifestacije na  Učki, u centru Opatije, točnije na Slatini će se održavati Opatija auto-moto show. Bit će osiguran natkriveni prostor, koji će služiti kao svojevrsni 'dnevni boravak' vozača i novinara, priprema se i mini auto sajam, na kojem će nekoliko auto kuća i osiguravajućih društava  promovirati najnovije automobile, proizvode i svoje usluge, a sve navedeno bit će začinjeno s cjelodnevnim programom koji uključuje DJ-a, hostese i razne promocije.

Obzirom na značaj ove manifestacije, cijelo događanje na Slatini biti će namjenjeno promociji destinacije, njezinog sadržaja, ljepota i turističkog značaja. Također, želja nam je promovirati gospodarstvenike s šireg opatijskog područja, kao i naše sponzore. Ovaj projekt koji uključuje zahtjevnu organizaciju, ali i ogroman sportsko turistički potencijal, samo je korak ka povratku europskih manifestacija u Opatiju, koja je oduvijek slovila za perjanicu automobilizma.

Tekst: MartinaP