Najava: Rally Alpi Orientali

Nakon poduže pauze od gotovo dva mjeseca naši su vozači spakirali kofere i krenuli put Italije, u gradić Cividale del Friuli, nedaleko Udina. Grad koji je od 2011. na popisu UNESCO-ve svjetske baštine bit će domaćin jednog od najjačih talijanskih natjecanja, Rally Alpi Orientali, sa tradicijom dugom gotovo pola stoljeća. Rally se osim za talijansko prvenstvo, boduje i za Mitropa rally cup te slovensko državno prvenstvo, a među rekordnim brojem od čak 187 prijavljenih posada nastupit će i naši vozači Viliam Prodan i Zdravko Draženović te Tomas Hrvatin i Damir Kuzmić. Srijedu i četvrtak vozači će iskoristiti za popisivanje brzinaca i trening te se nastojati što bolje prilagoditi klasičnim talijanskim cestama, jer ne trebamo biti previše skromni - stajati uz bok velikim imenima kao što su Andreucci, Scandola, Basso, Re, Humar, Turk i mnogi drugi sa liste prijava nije mala stvar.

 

- Što se našeg nastupa tiče, idemo se što bolje plasirati u poretku Mitropa kupa, gdje trenutno čvrsto držimo prvo mjesto u poretku automobila na prednji pogon te jedino sami sebe možemo udaljiti od konačnog naslova pobjednika kupa. Uz Mitropu  cijelu sezonu nastupamo u slovenskom državnom prvenstvu, gdje smo trenutno na trećem mjestu među automobilima na prednji pogon te želimo zadržati tu poziciju, obzirom da teško možemo protiv Humara i Turka. U svakom slučaju do starta u petak nastojat ćemo biti što spremniji te se još više približiti naslovu pobjednika kupa koji nam je tako blizu – izjavio nam je prije puta Viliam kojemu će u Citroenu C2R2 Max radar čitati Zdravko Draženović.

Posada Hrvatin / Kuzmić nastupa u Renault Cliu RS, a evo što su nam izjavili neposredno prije puta.

-  49. Rally del Friuli Venezia Giulia ili poznatije kao Alpi Orientali za nas predstavlja vrhunac ove sezone, definitivno najjače i najatraktivnije natjecanje. Očekivanja kao i obično nisu prevelika. Cilj nam je završiti rally i što bolje se plasirati u Mitropa Rally Cupu, zadržati trenutno 6. mjesto u ukupnom poretku i 2. mjesto među vozilima na dva pogona. Nadamo se da podrška navijača neće izostati, a mi ćemo kao i uvijek dati sve od sebe da ih ne razočaramo.

 Vozače očekuje 11 brzinskih ispita ukupne dužine 152 km. Start prvog brzinca je u petak, u 14,26 sati, dok će prvo vozilo proći kroz cilj u subotu u 19,35 sati. Obzirom da je natjecanje relativno blizu vjerujemo da će dobar dio naših navijača stajati uz stazu, uživati u majstorskim vožnjama jednih od najbržih vozača Europe i navijati za startne brojeve 46 i 52. Za one ostale organizator je osigurao i on line rezultate

Dečki, što drugo poželjeti osim puno sreće i da se vidimo na cilju!

Tekst i foto: Martina